Positief leren motiveren - breng collega's en cliënten in beweging

Hoe zou het zijn als je:

  • cliënten moeiteloos kan motiveren tot gezonde keuzes in bewegen en voeding?
  • jouw enthousiasme kan overbrengen op het team zodat jullie je samen sterk maken voor een gezonde leefstijl van cliënten?

Zorgen dat er weer beweging komt, letterlijk of figuurlijk. Dat is wat ik goed kan.

Heb jij behoefte aan een handvat om met ​cliënten in gesprek te gaan over bewegen op een ​luchtige, motiverende manier? Vraag dan GRATIS ​Mijn BeweegPlan aan. Je blijft dan meteen op de hoogte van alles rond VitaleZorgverlener en Positief Leren Motiveren.

En ik? Ik ben Mariëlle Tromp. Opgeleid als therapeut en bewegingswetenschapper. Werkzaam als trainer, coach en sparringpartner in de zorg. Ik ben gespecialiseerd in het thema motiveren.

Ik vind het jammer dat zoveel zorginstellingen en zorgverleners worstelen met vragen als:

  • Hoe zorgen we voor een effectieve aanpak op het gebied van leefstijl?
  • Hoe motiveren we onze cliënten?
  • Is het mogelijk om cliënten zonder extra tijd of geld tot meer beweging te stimuleren?
  • Hoe krijg ik mijn collega’s ‘mee’ als het gaat het positief motiveren van cliënten?-Hoe zorg ik dat een team echt aan de slag gaat met gezonde leefstijl, ook als ik de deur achter me dicht doe?
  • Hoe delen we onze kennis met collega’s, op een inspirerende manier?

Mensen motiveren is geen aangeboren talent. De één heeft misschien iets meer aanleg dan de ander. Maar positief motiveren is een vaardigheid. Iets wat iedereen kan leren. Dat is dan ook een belangrijk onderdeel van mijn trainingen.

Positief motiveren - Mariëlle Tromp

Mariëlle Tromp,
trainer, coach
en sparringpartner

Gemotiveerde cliënt én gemotiveerde zorgverlener

Daarbij vind ik het belangrijk dat je in het motiveren van anderen je eigen energie weet vast te houden. Zorgen voor jezelf is zo belangrijk, zeker in de zorg. Want een enthousiaste, vitale zorgverlener is de beste zorgverlener voor haar of zijn cliënten.

De 3 speerpunten van mijn trainingen zijn:

  1. Kennis over motiveren en veranderen. Je leert wat werkt en wat niet werkt. Dat betekent dat er ook dingen zijn waarmee je kan stoppen (omdat ze toch niet werken). Dat scheelt je enorm veel energie en houdt de relatie met de ander goed.
  2. Het aanleren van een coachende rol, zodat jij niet meer degene bent die het hardst aan het werk is. Je leert op je handen te gaan zitten. Je zult verrast zijn hoeveel makkelijker je werk wordt door bewust in deze rol te kunnen stappen.
  3. Handvatten uit de positieve psychologie. Hiermee leer je hoe je het enthousiasme van anderen kunt stimuleren, terwijl jullie onderlinge relatie wordt versterkt. Eigenlijk leer ik je gewoon wat slimmer werken.

Voor wie?

Ik werk met professionals in (met name) de zorg. De afgelopen jaren trainde ik veel bewegingsagogen, vaktherapeuten en begeleiders.

“Mariëlle maakt thema’s bespreekbaar met humor, creëert een veilige sfeer en stelt zich kwetsbaar op.” - bewegingsagoog Baalderborg Groep

Collega's leren motiveren

Bewegingsagogen en vaktherapeuten binnen zorginstellingen zijn voor het resultaat van hun dagelijks werk niet alleen afhankelijk van het enthousiasme van hun cliënt, maar ook van de medewerking van teams of begeleiders. Ik geef je eenvoudige handvatten om teams en begeleiders makkelijker mee te krijgen. Lees verder over het motiveren van teams en collega's >>

Cliënten leren motiveren

Begeleiders binnen zorginstellingen en vaktherapeuten in de eerstelijns zorg vinden het soms lastig cliënten goed en langdurig te motiveren. Ik leer je hoe motivatie werkt, welke motiverende vaardigheden je kunt inzetten en hoe je als team cliënten gezamenlijk kunt motiveren tot gezonde keuzes. 

Meer weten? Alles is maatwerk!

Vrijwel alle trainingen zijn maatwerk. Neem gerust contact met mij op, zodat we kunnen bespreken waar je tegenaan loopt en of ik iets voor je kan betekenen.

Heb je een andere vraag? Wil je bijvoorbeeld meer weten over mij als spreker? Wil je weten of ik een tool voor jullie kan ontwikkelen? Of heb je een heel andere vraag? Neem contact op via marielle@vitalezorgverlener.nl of via 06 – 15 217 661.

Organisaties waar ik betrokken ben

Bij Triade heb ik coaches Leefstijlscan opgeleid
Talant
Talant
Talant