Motivatie-check

Wat zijn jouw ervaringen met de Motivatie-Check? Ik lees ze graag!

In 2017 heb ik de Motivatie-Check ontwikkeld. Na uittesten met een kleine oplage is er nog een aanpassing gedaan en heeft hij nu zijn definitieve vorm. Twijfel je of je de 2017 of de 2018 motivatie-check hebt? In die van 2018 wordt gewerkt met 3 schaalvragen. 

Met de motivatie-check bekijk je hoe het is met iemands motivatie. Motivatie zie ik als de brandstof die je nodig hebt om in beweging te komen voor verandering. Bekijk onderstaande video voor uitleg, of lees verder onder de video.

De ingrediënten van motivatie

Motivatie heeft 3 ingrediënten. Het gaat om:

  1. Willen –> In de motivatie-check meet je dit door te kijken naar ‘belang’.
  2. Kunnen, of denken te kunnen –> In de motivatie-check meet je dit door te kijken naar ‘vertrouwen’.
  3. Er klaar voor zijn –> Eigenlijk wil je hier kijken naar de fase van gedragsverandering. Om het eenvoudig te houden gebruik je in de motivatie-check ook hiervoor een cijfer.

Workshops

Wil je nog effectiever leren motiveren? Ik help je daar graag bij. Bijvoorbeeld in een individueel traject of juist samen met je collega’s. Ook kan ik je adviseren over het integreren van de fasen van gedragsverandering binnen leefstijlprojecten.

Er is ook een online workshop over de Motivatie-Check in ontwikkeling. Dit is een workshop die je zelf volgt, of samen met je team. In deze workshop bekijk je korte video’s, doe je praktische opdrachten en maak je gebruik van handige sjablonen.

Interesse? Mail me dan! Ik hoor graag van je.