Trainingen

In de afgelopen jaren gaf ik talloze trainingen in motiveren. Fysiotherapeuten, begeleiders, projectleiders, bewegingsagogen: vrijwel allemaal geven zij aan dat hun werk leuker en meer ontspannen is geworden doordat zij meer kennis hebben over motiveren. 

Trainingen geef ik op verschillende manieren: van live workshop of meerdaagse training tot aan een online training of een virtuele workshop. Daarnaast is er vanaf 2018 de mogelijkheid om een individueel traject te volgen. 

Online Masterclass

Op dit moment is de online masterclass Kapstok voor Gedragsveradering tegen een gereduceerd tarief te volgen. Lees er meer over op de pagina van de masterclass >>

Gedragsverandering

Workshop, training of individueel traject

Voor een training, workshop of individueel traject zijn er allerlei mogelijkheden. Heb je interesse in een training? Neem dan contact op via marielle@vitalezorgverlener.nl . We maken een afspraak om te sparren over de mogelijkheden. 

Elles van der Meer

 Elles van der Meer 

 Bewegingsagoog bij Talant 

quote-left

Elles volgde met haar collega-bewegingsagogen de training SamenWerken aan Leefstijl:

"Ik ben me meer bewust van mijn coachende rol. Maar ook is me duidelijk geworden hoe gauw ik in een expertrol stap, zodat de begeleiders en cliënten juist níet zelfstandig gaan opereren…

Ik raad deze training echt aan alle teams aan die een verandering van leefstijl willen doorvoeren. En zeker aan alle bewegingsagogen in Nederland. De cursus geeft genoeg aanknopingspunten om de verandering in gang te zetten.

 Gijs Stegink 

 Specialist Vitaliteit Bewegink 

quote-left

Gijs volgde een 3-daagse training over motiveren:

"Ik had al wel eens gewerkt met het stages-of-changemodel, dus daar zat vooraf enige twijfel. Uiteindelijk ben ik heel blij dat ik mee heb gedaan, omdat het mijn focus heeft versterkt op gedragsverandering en het bouwen aan zelfregie.

Ik vond het een fijne training, met een goede, gefaseerde opbouw, veel oefentijd en een fijne, betrokken trainer.

Wat ik in ieder geval anders doe sindsdien is in mijn productontwikkeling meer aandacht geven aan gedragsverandering. Ook in gesprekken benoem ik vaker de stadia en de stappen om er te komen, om zo meer inzicht te geven.

Ik raad de cursus zeker aan aan fysiotherapeuten en arbeidsfysiotherapeuten, omdat het je gesprek met cliënten verandert. Door meer de focus te leggen op het aspect gedragsverandering en dit toe te lichten, kom je verder in het bewustwordingsproces met mensen. Dat leidt (hopelijk) tot duurzamere gedragsverandering en dus minder kans op recidief van huidige klachten. De training maakt je bewust van het feit dat je ook in therapeutische setting prima coachend kunt werken.”

 Sido de Schiffart 

 coördinator Sportontwikkeling bij bv SPORT 

quote-left

“Onze ervaringen zijn bijzonder positief. Veel dingen zijn (soms nog weer een keer) helder geworden. We hebben de bijeenkomsten als vlot ervaren (interactief, iedereen er goed bij betrokken) en vonden we de bijscholing goed te volgen met voldoende verdieping en veel praktijkvoorbeelden. Een goede koppeling tussen theorie en onze praktijk.

(…) Al met al kijken we dus met een goed gevoel achterom en heb je al vanaf de eerste bijeenkomst al het nodige teweeggebracht. We zijn niet alleen anders gaan (na)denken over het benaderen van de kinderen maar met name (bewuster) over de doelgroep en over hoe de in- en minder actieven een stapje verder te krijgen in het proces van gedragsverandering. En daarnaast hebben sommigen in meer- of mindere mate de bevestiging gekregen dat de doelen die we voor ogen hebben soms wel en soms ook niet helemaal realistisch zijn.

(…) En die confrontatie hè, dat je ons als sporters het besef gaf dat niet iedereen sporten leuk vindt…”