Moeiteloos Motiveren – als motiveren wél lukt

kan je iemand anders motiveren?

Voelt het motiveren van anderen voor jou soms als sleuren en trekken? Heb je het gevoel dat jíj degene bent die hard werkt aan veranderingen, terwijl anderen niet echt in beweging komen?

Dat is niet nodig en bovendien niet effectief. Bij het het werken met bewegingsagogen, vrijetijdscoaches, ergocoaches, projectleiders en fysiotherapeuten zie ik steeds weer: hoe fanatieker jij wordt, hoe lastiger het lijkt om je collega’s en cliënten ‘mee’ te krijgen.

Stop niet met motiveren, maar doe het slimmer!

​Stop niet met motiveren. Integendeel! Maar:

 • Ga je energie slimmer gebruiken, zodat je de goede dingen op het juiste moment doet.
 • Leer om oog te krijgen voor de bijna onzichtbare eerste kenmerken van verandering, zodat je weet dat je op de goede weg bent.
 • En weet wat je op dit moment beter nog even kunt laten, zodat je tijd en energie overhoudt voor dat wat wel werkt.

Moeiteloos Motiveren - Motiveren met resultaat

Klinkt dat interessant? En wil je dat graag leren? Dan is het online programma Moeiteloos Motiveren iets voor jou!

Wacht even…. Online?

moeiteloos motiveren e-learning

Ja! Dat klopt.

Een online programma is anders dan je misschien gewend bent. Maar het heeft veel voordelen:

 • Er zijn veel contactmomenten. Niet alleen de 2 of 3 van een live cursus.
 • Je hebt veel tijd om te implementeren, want dat doe je tijdens je dagelijks werk. Je leert iets en kunt er meteen mee aan de slag.
 • Dat wat je leert blijft niet op een stapel liggen, zoals vaak na een studiedag gebeurt. Je gaat ermee aan de slag en deelt je praktische ervaringen. Daar gaan we gezamenlijk op door.
 • Het is vaak makkelijker in te plannen. Je volgt het op je eigen moment en je hoeft niet naar Assen te reizen.

Mogelijk vind je het ook wat spannend dat het online is, als je technisch niet zo handig bent. Bedenk dan dat alles heel eenvoudig is ingericht. Als je kunt mailen en een youtube-filmpje kunt kijken, dan lukt dit écht ook. En loop je toch ergens tegenaan? Dan help ik je gewoon even verder.

Samen met bevlogen mensen zoals jij

Online is ook gewoon leuk. En superfijn. Want straks heb je mede-cursisten door het hele land, bij allerlei organisaties. Mensen zoals jij. Mensen die zo ontzettend graag dingen willen veranderen, maar tegen van alles aan lopen. Die dezelfde frustraties hebben. Die het gevoel hebben niet altijd grip te hebben op hoe collega’s handelen of wat cliënten kiezen. Terwijl het management heel concrete resultaten verwacht, waarvan jij inmiddels weet dat die niet realistisch zijn. Mensen die zich, net als jij, wel eens alleen voelen staan binnen hun organisatie.

En jullie, bevlogen mensen uit de zorg, delen je kennis en ervaringen met elkaar. Van België tot Groningen. Geweldig toch?

Hoe ziet Moeiteloos Motiveren er uit? 

Moeiteloos Motiveren is een heel praktisch programma vol interactie, waarin je veel leert over motiveren. Dat gebeurt op een heldere en directe manier. Theorie en inzichten worden opgevolgd door handvatten of oefeningen die je meteen in de praktijk kunt toepassen. Loop je in de praktijk ergens tegenaan? Je kunt meteen je vragen stellen!

Het programma bestaat uit 12 modules en 2 gezamenlijke momenten. Deze zien er globaal als volgt uit (onder voorbehoud):

Week 1:    Gezamenlijke live (online) kick-off op maandag 2 oktober om 10.00 uur.
Week 2:    Denken over motivatie en verandering: verschillende modellen en ideeën
Week 3:    Hoe begeleid je iemand individueel bij een verandering?
Week 4:    Hoe beïnvloed je een heel team, of zelfs de hele organisatie?
Week 5:    Waarom weerstand helemaal niet bestaat…
Week 6:    Hoe je van de grootste tegenwerking een enorme kans maakt
Week 7:    Stap eenvoudig in een coachende rol - en krijg mensen veel makkelijker mee
Week 8:    Positieve psychologie - waarom je die wilt omarmen!
Week 9:    Fijne handvatten uit de positieve psychologie - deel 1
Week 10:   Fijne handvatten uit de positieve psychologie - deel 2
Week 11:   Zorg dat cliënten en collega’s enthousiast worden over gezonde keuzes
Week 12:   Zorg voor realistische verwachtingen door managers en leidinggevenden
Week 13:   Leer effectief successen vieren
Week 14:   Gezamenlijke live (online) afsluiting

Kies de variant die bij jou past

Dit najaar bied ik het programma aan in twee varianten. Een basisvariant, waarbij je alles wat hierboven beschreven staat krijgt. En een individuele variant, waarbij je gebruikt kunt maken van 3 coachingscalls en de mogelijkheid om een webinar te organiseren voor jouw team of organisatie om terug te koppelen wat je geleerd hebt. Bovendien ben je samen met een collega van harte welkom bij de (live) workshop Motiveren op vrijdagmiddag 3 november in Assen. Bij veel belangstelling vindt er ook een workshop Motiveren plaats op dinsdagmiddag 31 oktober in de regio Amersfoort.

Basisprogramma

Leer alles over motiveren! 

Het basisprogramma bestaat uit:

 • Live (online) kick-off
 • 12 wekelijkse modules
 • 12 vraag-en-antwoord sessies
 • Live (online) afsluiting
 • Toegang tot de besloten Facebookgroep, waar je al je vragen kunt stellen en ervaringen uit kunnen wisselen. 

€ 395,=

inclusief btw

Individuele ondersteuning

Met extra tijd en aandacht voor jou

Bij het programma met individuele ondersteuning krijg je alles uit het basisprogramma. Plus: 

 • 3 individuele coachingscalls van 30 minuten, waarin je vragen kunt stellen of we samen brainstormen over de dingen waar jij tegenaan loopt
 • toegang tot de workshop Motiveren op 3 oktober 2017 in Assen, voor jou én een collega
 • een korte powerpointpresentatie, waarmee je terug kunt koppelen wat je geleerd hebt en wat je inzichten zijn
 • indien je dit wilt: mogelijkheid om gezamenlijk een webinar te geven voor jouw organisatie

€ 595,=

inclusief btw

Veelgestelde reacties en vragen

Mogelijk heb jij nog vragen. Wellicht wordt jouw vraag hieronder beantwoord. En zo niet? Neem dan even contact op me op via marielle@vitalezorgverlener.nl 

Dit past niet binnen mijn scholingsbudget. Zijn er andere opties?

Uit ervaring weet ik dat veel organisaties enthousiast zijn als medewerkers effectiever willen leren motiveren. Ook als je formeel geen taken hebt als bijvoorbeeld projectleider, beweegcoach of bewegingsagoog zijn er allerlei mogelijkheden. Zo zijn er soms budgetten voor gezonde leefstijl en vindt een projectleider of projectgroep het meestal heel fijn als er juist vanuit de dagelijkse praktijk vragen komen voor bijscholing.En: ik ken veel organisaties binnen de VG. Ken je de routes binnen je eigen organisatie nog niet zo goed? Ik denk graag met je mee. Mogelijk heb ik zelfs een directe connectie voor je. Mail me even, dan plannen we een telefoongesprek waarin ik met je mee kan denken.

Betekent online niet gewoon dat ik het helemaal zelf moet doen?

Bij sommige programma’s is dat inderdaad zo. Maar bij Moeiteloos Motiveren niet. Je maakt deel uit van een groep gelijkgestemden, die je via een Facebookgroep direct kunt betrekken bij je vragen. Ik ben zelf ook regelmatig in deze Facebook-groep te vinden. Bovendien is er elke vrijdag een live vraag-en-antwoordsessie. Deze vindt plaats op wisselende tijden. Als je vaste diensten hebt, kan je mogelijk de ene week niet maar de andere week wel. Deze sessies zijn ook later te bekijken.

Hoeveel tijd kost het programma?

Dat is voor iedereen anders. De één heeft genoeg aan één keer een filmpje kijken en gaat meteen aan de slag. De ander wil een filmpje vaker zien, nog eens wat terug kijken of een link die wordt aangeraden volgen. Gemiddeld duurt het filmpje van een module 20 minuten. Vervolgens wordt er van je gevraagd na te denken hoe je er deze week mee aan de slag gaat. En tot slot zal een vraagsessie aan het eind van de week ook 20-30 minuten duren. Het toepassen doe je tijdens je dagelijks werk. Of gewoon thuis aan de keukentafel ;-). Reken erop dat je 1 - 2 uur achter je laptop of tablet bezig bent met de inhoud, de Facebook groep of de vragensessie. 
Als je op vakantie gaat, of je hebt een week geen tijd, is dat overigens helemaal niet erg. Je kunt alles in je eigen tempo volgen. Op vrijdag worden tijdens de vragensessie de vragen van die week eerst behandeld, maar daarna is er alle ruimte voor de vragen uit vorige weken. Bovendien zal er in januari nog een afsluitende sessie zijn voor mensen die in de kerstvakantie nog wat hebben herhaald of ingehaald.