Mijn BeweegPlan

Mijn BeweegPlan

Heb jij behoefte aan een handvat om met je cliënt in gesprek te gaan over bewegen? En doe je dit het liefst op een lichte, luchtige, motiverende manier? Dan is het BeweegPlan mogelijk iets voor jou.

Meteen downloaden? Dat doe je hier, het is helemaal gratis!

Waarom dit Beweegplan?

Ik kom veel op locaties binnen woonzorginstellingen. Ik zie hoe hoog de werkdruk is en merk dat zorgverleners met name de administratieve druk als belastend ervaren.

Tegelijkertijd merk ik dat er wel behoefte bestaat aan een gespreksinstrument over bewegen. Iets dat een gesprek kan structureren en ondersteunen. Maar dan het liefst zonder ellenlange vragenlijsten, op papier of digitaal. Om deze reden heb ik een visueel beweegplan Ontwikkeld.

Mijn voorwaarden waren:

  • Leuk om in mee aan de slag te gaan
  • Ondersteunend bij een gesprek
  • Het samen invullen werkt motiverend en er is nooit sprake van ‘moeten’

Al vrij snel had ik samen met mijn illustrator het eerste concept ontwikkeld. Na input van verschillende woonzorginstellingen ontstond het volgende concept. Daarmee is een stagiair in de praktijk aan de slag gegaan. Zij heeft gebruikerservaringen verwerkt en dit leidde tot twee verschillende versies, die je beide gratis kan downloaden. 

Wat kan je met MijnBeweegPlan? En wat niet?

moeiteloos motiveren

Mijn BeweegPlan is ontwikkeld als gespreksinstrument. Het belangrijkste doel is dat het ondersteunend werkt bij een motiverend gesprek over bewegen. Mijn BeweegPlan is ook bedoeld om door een cliënt te worden bewaard. Hij of zij kan er nog eens naar kijken en mogelijk delen met familieleden.

Het is uitdrukkelijk niet bedoeld als registratie-instrument. Natuurlijk kan het inzicht geven om (met toestemming van de cliënt) een kopie te bewaren in het dossier. Maar houdt als begeleider voor ogen dat het gaat om de motivatie van jouw cliënt en niet om of alles volledig en juist is ingevuld.

Waarom zomaar te downloaden?

motiveren bewegen

Mijn BeweegPlan is ontwikkeld met input vanuit de praktijk. Verschillende bewegingsagogen en bewegingswetenschappers hebben hun feedback gegeven. Er bleek  behoefte aan een instrument als dit. Je kunt het gratis downloaden en zoveel gebruiken als je wilt, omdat ik niet wil dat er allerlei drempels zijn om het te gaan gebruiken.

Als je je gegevens invult, ontvang je via de mail een link naar de download-pagina. Hier kan je de basisversie downloaden, maar ook een speciale versie voor cliënten met een licht verstandelijke beperking. Deze kan je zelf uitprinten, op A4 of A3 formaat.

Hoe kan je het gebruiken?

Stagiair Fardou Visser maakte dit filmpje om te laten zien hoe je MIjnBeweegPlan kunt gebruiken. Het is bedoeld voor variant B. Op de downloadpagina vind je ook een filmpje dat hoort bij variant A. 

De genoemde waaier is nog niet beschikbaar. Heb je interesse? Neem dan contact op.